Udruga ”Breza” Krnjak

breza-logo1

HUMANITARNA UDRUGA „BREZA“ KRNJAK

ADRESA:
KRNJAK 5,
47242 KRNJAK
MB 2387379
OIB:48677613773
ŽIRO RAČUN 2400008-1190269727
Mob. 098/187 4374; 099/276 5656
.
PREDSJEDNICA UDRUGE
Nada Coha
IMG_0490
PODPREDSJEDNICA UDRUGE
Milena Bižić
 Untitled-1-copy

Udruga “Breza” Krnjak osnovana je 2008. godine kao odgovor na rastuće potrebe za humanitarnim radom u općini koja je smještana na području posebne državne skrbi. Udruga “Breza” se zalaže za unapređivanje društvenog položaja žena, djece, mladih, invalidnih osoba, starijih i svih marginaliziranih skupina, za ostvarivanje spolne i rodne ravnopravnosti, te razvoj civilnog društva kao važnog preduvjeta razvoja demokratskog društva.

AKTIVNOSTI UDRUGE:

–       Humanitarni projekt „Niste sami“ koji  uključuje skupljanje hrane, odjeće i obuće za stare i nemoćne te podjelu na kraju svake godine.
–       Provodi tradicionalni projekt „Sunčeva jesen života“- obilježavanje međunarodnog dana starijih osoba
–       Uspješno je proveden projekt „Društveni centar majka i dijete“ koji je obuhvaćao uređenje zgrade područne škole Donji Budački, opremanje centra opremom za igraonicu i prostora gdje se okupljaju žene
–       Uređena biciklistička staza „Skradska Gora – Korana“
–       U 2011 godini realiziran je projekt „2+2=5“
–       U 2013 godini realiziran je projekt „Razmisli2“ – mala tvornica reciklaže za djecu
–       U partnerstvu sa CCI, Zagreb provodi projekt „U potrazi za demokracijom“
–       U partnerstvu sa Carpe Diem, Karlovac provela je projekt „Rukama stvaraj, a ne udaraj“ – prevencija nasilja među djecom
–       Radionice filcanja vune
–       Kreativne radionice za djecu
–       Radionice „decoupage“

 

LJETNI KAMP – MALA ŠKOLA DEMOKRACIJE

U sklopu projekta „U potrazi za demokracijom“ održan „Ljetni kamp – mala škola demokracije“ . Oko 150 djece sudjelovalo u kampu u trajanju od 15. 07. 2013. do 19.07. 2013.g.  svaki dan na drugom mjestu.  Billi smo u Sjeničaku, Vojniću, Topuskom, Vrginmostu i Krnjaku.  Kroz  različite edukativne, zabavne i sportske sadržaje djeca su učila o aktivnom sudjelovanju u zajednici, zaštiti ljudskih prava i procesu demokratizacije.

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

U Republici Hrvatskoj i svijetu “Međunarodni dan starijih osoba” se obilježava 1. listopada, rezoluciju o tome je donijela Skupština Ujedinjenih naroda želeći na taj način pokazati da su starije osobe važni članovi društva.

Udruga “Breza” Krnjak u suradnji sa OŠ Katarine Zrinski i SKD “Prosvjeta” pododbor Krnjak, pod pokroviteljstvom Općine Krnjak obilježila “Međunarodni dan starijih osoba” u  vatrogasnom domu.

 RAZMISLI2

Građanska inicijativa Razmisli2  financirana je od strane Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentralizirnog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva“, a provodi je humanitarna udruga „Breza“ iz Krnjaka.

Ovom inicijativom djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u okviru radionica naučili su sve o otpadu, vrstama otpada,  o recikliranju i važnosti recikliranja. U razdoblju od travnja do lipnja 2013 g. provedeno je 7 radionica na kojima se osim važnosti recikliranja pokazalo da ono može biti  jako zanimljivo i korisno, te kako  pronaći novu svrhu za stare stvari i na taj način od malih nogu usaditi takav način razmišljanja.

 

UREĐENJE UREDA U D. BUDAČKOM

Zahvaljujući Otvorenoj računalnoj radionici iz Zagreba, udruga Breza opremila je ured u podučnoj školi Donji Budački. Hvala Mladenu Plazibatu i HNB-u na doniranom namještaju.