Obilježena 77. godišnjica formiranja 1.partizanskog Odreda na Kordunu

Prošlog vikenda, zadnjeg u mjesecu srpnju (julu), na području Općine održane su 2 manifestacije čiji je cilj bio obilježavanje događaja iz 2. svjetskog rata;

Dana 27.07. na Spomen području u šumi Debela Kosa, gdje je formiran 1. partizanski Odred na Kordunu, održana je svečanost obilježavanja 77. godišnjice formiranja Odreda.
Najprije su na, u zadnjem ratu miniranu, spomen kosturnicu gdje je sahranjen dio poginulih pripadnika Odreda, vijence i cvijeće položile delegacije SNV-a, općine Krnjak, UAB-a općine Krnjak, županijskog i gradskog UAB-a, a zatim su se prisutnima obratili Predsjednik općinskog UAB-a Rade Grijaković, općinski Načelnik Dejan Mihajlović, Predsjednik SUAB-a ŽK Ratimir Bošnjak, te Mirko Miladinović iz UAB-a grada Karlovca. Za sve prisutne je po završetku komemorativnog dijela kod obližnjeg devastiranog Spomen doma poslužen vojnički grah i nastavljeno druženje uz orkestar Sejo band.
Prije samog dolaska na Debelu Kosu, delegacije UAB-a, VSNM, Mjesnog odbora i općinskog rukovodstva položile su cvijeće i zapalile svijeće na Spomen bunar i spomenik Čukur u naselju Budačka Rijeka, te obilježje u zaseoku „Burić“, gdje je 20.08. 1942. formirana Prva kordunaška udarna brigada.

Krnjak