Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 

 

 

 

 

 

3. radni sastanak – ZaŽeli Krnjak

Nov 1, 2019

Z A P I S N I K

Nakon podijeljenih brošura od strane Pučkog otvorenog učilišta i ponuda od autoškola, pregleda ponuđenog izbora za osposobljavanje, upoznavanja uposlenih žena od strane voditelja i administratora o mogućnostima edukacije održan je 16. listopada 2019., 3.radni  sastanak  zaposlenih na Projektu “ZaŽeli-Krnjak.

 

Voditeljica Projekta, Desanka Todorić još jednom je ukratko pojasnila detalje oko provođenja edukacije, a administrator Projekta Nedjeljka Grudić je izvjestila o izraženim željama za edukaciju, nakon čega je zaključeno da je slijedeći interes:

  • 1 (jedan) pediker ( Radmila Vučković)
  • 9 (devet) voditelja seoskog turizma (Mirjana Božić, Dragica Čavrag, Danica Milovanović, Anka Miljenović, Dušanka Miljenović, Snežana Solak, Radojka Sučević, Ljubica Vugdragović i Radojka Vugdragović
  • 3 (tri) vozačka ispita B kategorije (Jelena Adžaga, Anđa Ljevar, Snežana Matijević)

Najveći broj zaposlenih žena se izjasnio za voditelja seoskog turizma, zbog njihovog stanovanja blizu ceste D-1, Korane, Jopić pećine, ostataka starog grada i mnogih drugih sadržaja interesantnih za turiste,  te sve veće protočnosti turista tim dijelom tokom cijele godine, a samim tim i potrebe za prenoćištem ili kraćim zadržavanjem na tom dijelu.Osim toga sve zaposlenice žive na seoskim imanjima i višak svojih proizvoda bi ponudile istima.

 

Na sastanku su zaposlene radnice za pomoć i potporu starijim osobama Projekta „ZaŽeli Krnjak“ iznosile ponaosob svoja iskustva rada sa terena. Uočeno je da se radnice dobro snalaze u obavljanju radnih zadataka i da su uspostavile dobar odnos sa krajnjim korisnicima. Jelena Adžaga je iznijela da krajnja korisnica Zorka Pavković  trenutno zbog bolesti nije u mogućnosti samostalno živjeti bez obzira na obilazak i pružanje usluga,  te odlazi privremeno živjeti kod sina, a ukoliko bi se njeno zdravstveno stanje poboljšalo ista bi se vratila natrag. S obzirom da u blizini stanuje Danica Pavković, koja je ujedno izrazila želju za obilaskom i ispunjava potrebne uvjete, što je potvrđeno i od strane Partnera – Centra za socijalnu skrb Karlovac, odlučeno je da  Jelena Adžaga umjesto Zorke Pavković  obilazi Danicu Pavković. Također je odlučeno da mjesečne pakete kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština  umjesto Zorke Pavković dodjeljuju se Danici Pavković.  Zaključak je da se ovakve ili slične situacije kod gubitka krajnjeg korisnika- na ovaj način rješava.

Adresa :

OPĆINA KRNJAK
Krnjak 5,

47 242 Krnjak

OIB: 71767746351

Kontakt :

Email: [email protected]
Tel.: 047/727-002
Fax: 047/727-001

OIB: 71767746351

IBAN broj:
HR 26 2402006 1821600002

Trenutno vrijeme:
Krnjak, Croatia
10:18 am, August 19, 2022
20°C
light rain
Wind: 4 Km/h
Pressure: 1012 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 06:03
Sunset: 19:59