Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 

 

 

 

 

 

Dan Općine Krnjak

Jun 25, 2019

Općina Krnjak je u subotu, 22. lipnja/juna Svečanom sjednicom obilježila 138. godišnjicu od prvog pominjanja, koja se inače slavi 25.06. zajedno s Danom državnosti, ali je zbog planirane Smote folklora objedinjena na 22.06. Svečana sjednica Općinskog Vijeća počela je himnama „Lijepa naša“ i „Bože pravde“, a istoj su uz brojne goste i građane prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, te predstavnici državnih institucija iz Hrvatske i Srbije.

Predsjednik Općinskog vijeća Rade Grijaković otvorio je sjednicu i svim prisutnima čestitao Dan Općine i nadolazeći Dan državnosti, a minutom šutnje odana je počast svim preminulim građanima s područja Općine u proteklih godinu dana.

Uzvanicima se zatim obratio Načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović istaknuvši 22. lipanj/jun i kao Dan obilježavanja antifašističke borbe. U svom je govoru ukazao na značajnu ulogu Korduna i Banije u antifašističkoj borbi, te se ukratko osvrnuo na povijest Općine. Vezano za financijska sredstva kojima Općina Krnjak raspolaže, Načelnik je izvijestio prisutne o realiziranim projektima u proteklih godinu dana i najavio nove, usmjerene prema ministarstvima i EU fondovima kojima bi se osigurala dodatna sredstva za daljnji razvoj. Također je obavijestio prisutne da se za popodne planirani kulturno-zabavni program otkazuje zbog novonastalih okolnosti i iznenadnog pogoršanja zdravstvenog stanja mlade članice Folklorne sekcije krnjačkog Pododbora SKD „Prosvjeta“ Katarine Kajinić i njene višednevne borbe za život.

U nastavku su uručena priznanja za životno djelo, koje je postuhmno dodjeljena prerano preminuloj  Nadi Radović i godišnja priznanja za doprinos razvoju lokalne zajednice koja su dodijeljena također prerano preminulom  Mirku Lisiću, te Ani Stavljenić-Rukavina u ime Milana Bandića i učenicima OŠ „Katarine Zrinski“ iz Krnjaka Siniši Matijeviću i Petru Pilji, državni prvaci u modelarstvu.

Riječi podrške i spremnost na zajedničku suradnju sa općinama i institucijama obiju država s ciljem veće apsorpcije financijskih sredstava i podizanja kvalitete života, prisutnima su uputili: Načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić, Predsjednik Zajedničkog vijeća općina iz Slavonije, Baranje i zapadnog Srema Srđan Jeremić, zamjenik Župana karlovačke Županije Mirko Martinović, pomoćnik Ministra poljoprivrede Milan Tankosić, predstavnica Grada Zrenjanina Radmila Marković-Maćešić,  Konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci Vladimir Marjanović, Podsekretar u Vladi AP Vojvodine Nebojša Vojnović i Državni Sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Ivan Bošnjak.

 

Adresa :

OPĆINA KRNJAK
Krnjak 5,

47 242 Krnjak

OIB: 71767746351

Kontakt :

Email: opcina@krnjak.hr
Tel.: 047/727-002
Fax: 047/727-001

OIB: 71767746351

IBAN broj:
HR 26 2402006 1821600002

Trenutno vrijeme:
Krnjak, Croatia, HR
11:41 pm, January 25, 2022
-6°C
clear sky
Wind: 3 Km/h
Pressure: 1033 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:25 am
Sunset: 4:53 pm