Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 

 

 

 

 

 

Projekt I.N.G.R.I.D.

O PROJEKTU

 

Naziv projekta:

I.N.G.R.I.D. – Razvoj energetski efikasnih održivih mreža gradova i općina u prekograničnom području (Development of energy efficiency sustainable network of cities and municipalities in cross bordes area)

Naziv programa:

IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora

Nositelj Projekta:

Općina Krnjak

Partneri na Projektu:

Grad Hrvatska Kostajnica,
Općina Velika Kladuša (BiH),
Grad Podgorica (CG)

Upravljačko tijelo:

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
  • Ukupna vrijednost projekta : 6.900.000,00 kn 100% 100%
  • EU (IPAII) 85% 85% 85%
  • Općina Krnjak 15% 15% 15%

Koordinatorica projekta:

Martina Vučinić

projekt.ingrid@krnjak.hr

047/727-124

Ukupna vrijednost projekta:

6.900.000,00 kuna bespovratnih sredstava

Glavni cilj I.N.G.R.I.D. projekta je promicanje korištenja obnovljivih izvora energije malim ulaganjima u javne zgrade u Krnjaku, Podgorici i Velikoj Kladuši te edukacija i podizanje svijesti stanovništva lokalnih zajednica preko pograničnog područja o temi održivog energetski razvoj. Kroz pilot projekte ugradnje fotonaponskih panela projekt će pokazati kako se postižu uštede energije i smanjuju emisije opasnih onečišćujućih tvari u zrak. Kroz prekogranično partnerstvo uspostavit će se platforma za zajedničke obrazovne aktivnosti kako bi se povećao kapacitet lokalnih zajednica, posebice stvaranjem inicijative za energetsku učinkovitost i uspostavljanjem i opremanjem lokalnih ureda koji će biti odgovorni za bavljenje energetskim pitanjima.

Vodeći partner (LP), Općina Krnjak (HR), odgovoran je za vođenje i upravljanje projektima, organizaciju obrazovnih aktivnosti za osoblje info ureda za energetsku učinkovitost i koordinaciju projektnih aktivnosti na hrvatskom dijelu projektnog područja.

Projektni partner 2, Općina Velika Kladuša (BA) odgovorna je za koordinaciju projektnih aktivnosti u Bosni i Hercegovini kao i za uspostavljanje Zajedničkog okvira energetske učinkovitosti za gradove i općine u prekograničnom području.

Projektni partner 3, Glavni grad Podgorica (ME) odgovoran je za koordinaciju projektnih aktivnosti u Crnoj Gori i za koordinaciju investicijskih aktivnosti u crnogorskom projektnom području.

Projektni partner 4, Grad Hrvatska Kostajnica (HR) odgovoran je za koordinaciju, razvoj i provedbu promotivnih materijala i aktivnosti. Također, projektni partner zadužen je za izradu potrebnih dokumenata vezanih uz ulaganja u obnovljive izvore energije u Hrvatskoj Kostajnici.

Adresa :

OPĆINA KRNJAK
Krnjak 5,

47 242 Krnjak

OIB: 71767746351

Kontakt :

Email: opcina@krnjak.hr
Tel.: 047/727-002
Fax: 047/727-001

OIB: 71767746351

IBAN broj:
HR 26 2402006 1821600002