Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 

 

 

 

 

 

Kolegij župana Karlovačke županije u općini Krnjak

Mar 11, 2020

Najveći i glavni komunalni projekti u općini Krnjak bile su glavne teme kolegija župana Karlovačke županije Damira Jelića ( HDZ) sa pročelnicima Karlovačke županije održanog u ponedjeljak u Krnjaku, na kojem su sudjelovali i članovi kolegija krnjačke Općine na čelu sa Načelnikom Dejanom Mihajlovićem. Izgradnja dječjeg vrtića, vodoopskrba i odvodnja voda, izgradnja parkirališta u centru Krnjaka kao i drugi komunalni problemi bile su glavne teme razgovora. Govorilo se također i o demografiji, radnim mjestima, investicijskom planu kao i “spornom” Centru za gospodarenje otpadom Babina gora ( na temelju negativnih iskustava sličnih centara Marinščina i Lečevica), kao i državnoj imovini na području krnjačke Općine, o izdavanju akata za gradnju te aktivnostima i projektima JURRA-a ( Javna ustanova Regionalna razvojna agencija).

Načelnik Mihajlović se zahvalio Županu na ovakvom načinu rada i komunikacije te je pohvalio rad Karlovačke Županije i posebno održavanje kolegija po terenu. Pohvaljena je i usmjerenost ka projektima, a posebno rad Upravnog odjela za građenje koji u iznimno kratkom roku izdaje potrebne akte za građenje. Sa druge strane vidljiv je i napredak u radu ove Općine koji je, između ostalog, produkt dobre saradnje sa Karlovačkom Županijom i njenim institucijama.  

Nakon održanog kolegija Župan i suradnici su posjetili lokalnu firmu GEA-COM d.o.o. iz Budačke Rijeke, koja se bavi proizvodnjom gljiva te sušenog voća i povrća. Sa radom tvrtke goste je upoznao vlasnik Saša Gale koji je istaknuo da je firma osnovana još 1992. godine. Danas zapošljavaju 27 radnika u stalnom radnom odnosu te preko ljeta još desetak sezonaca. Godišnje proizvedu 600 tona šampinjona koje distribuiraju u gotovo sve trgovačke centre širom Hrvatske. Namjera je još proširiti proizvodne kapacitete čime bi se još zaposlilo 5-6 novih radnika. Trenutno su u procesu razvoja projekta iskorištavanja bio otpada od gljiva kojeg koriste za stočnu hranu. Projekt vodi profesorica s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Maja Popović, koja je istaknula velik potencijal ovog projekta jer su dosadašnja istraživanja pokazala iznimno dobre rezultate na način da ova vrsta stočne prehrane topi masnoće i znatno povećava kvalitetu mesa stoke i peradi. Cilj je ovakav način prehrane primijeniti na stoci i peradi ovog kraja, što bi u konačnici predstavljalo priliku za proizvodnju vlastitih robnih marki, vezanih uz Kordun i Krnjak.

M.C.

Adresa :

OPĆINA KRNJAK
Krnjak 5,

47 242 Krnjak

OIB: 71767746351

Kontakt :

Email: opcina@krnjak.hr
Tel.: 047/727-002
Fax: 047/727-001

OIB: 71767746351

IBAN broj:
HR 26 2402006 1821600002

Trenutno vrijeme:
Krnjak, Croatia, HR
11:11 pm, January 25, 2022
-6°C
clear sky
Wind: 2 Km/h
Pressure: 1033 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:25 am
Sunset: 4:53 pm