KUD „Kordun“

KUD_Kordun1

KUD „Kordun“ je kulturno umjetničko društvo osnovano u 6.mjesecu 2014.godine. KUD je osnovan s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja kuture koji su od općeg interesa društva.

Sjedište KUD-a je u Krnjaku, a područje djelovanja je Republika Hrvatska.

Neke od djelatnosti KUD-a su:

  • okupljanje članova radi promicanja kulturne baštine i običaja,
  • izvođenje kulturnih priredbi,
  • udruživanje i povezivanje sa srodnim KUD-ovima,
  • suradnja sa udrugama izvan RH
  •  te niz drugih.

Član KUD-a može postati svaka fizička i pravna osoba. Za sada KUD ima oko 60-ak aktivnih članova. U KUD-u djeluje nekoliko sekcija: folklorna sekcija, muzička sekcija, te dramsko-recitatorska sekcija. Bogatsvo KUD-a je i Kordunaška narodna nošnja koja je veoma bogata i šarolika.

 

U vremenu u kojem se zaboravljaju tradicionalne vrijednosti, a neke druge, uglavnom tuđe, postaju sve poželjnije, svaki je napor koji nas vraća onome što je istinski i izvorno naše vrijedan pažnje i svesrdne podrške!

KUD_Kordun-(1)

Od zaborava su sačuvane vrijednosti kordunaške tradicijske kulture, a one su mnogo više od nošnje i tambure, one su korijenje koje nas povezuje s prošlošću i snaga uz koju se nećemo izgubiti u  budućnosti.

Jedni od onih koji ne žale truda i vremena uloženog u očuvanje narodne nošnje, pjesme, plesa i običaja svojega kraja su članovi KUD-a.

DOBRODOŠLI U KUD „KORDUN“