Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 

 

 

 

 

 

Pokrenut projekt “Znanje i imanje”

Jun 16, 2020

Općina Krnjak zajedno sa Odjelom za socijalna i humanitarna pitanja SNV-a, Omladinskom mrežom Srba u Hrvatskoj i SPD Privrednik pokrenula je projekt ‘Znanje i imanje’ koji nastoji obrazovati mlade u području pisanja EU projekata, socijalnom poduzetništvu, samozapošljavanju i funkcioniranju OPG-a.
Mladi u Hrvatskoj suočavaju se brojnim problemima od kojih su najistaknutiji nezaposlenost, socijalna isključenost, nemogućnost osamostaljivanja te nedostupnost i neusklađenost obrazovanja s tržištem rada. Projekt „Znanje i imanje“ za opći cilj ima povećati šanse zapošljivosti i osamostaljivanja mladih te ojačati njihovu uključenost u društvene i gospodarske tokove. Specifični ciljevi ovog projekta su:

1) povećati razinu informiranosti mladih o mjerama i programima aktivnih politika (samo)zapošljavanja te potaknuti ostvarivanje njihovih punih potencijala,

2) povećati razinu osposobljenosti mladih za (društveno) poduzetništvo te potaknuti njihovo međusobno povezivanje.

Ovim će se projektom omogućiti grupi mladih osoba da se uz adekvatne stručnjake educiraju o konceptima i zakonskom okviru socijalnog poduzetništva, postojećim mjerama i programima (samo)zapošljavanja, načinu osnivanja i radu udruga, EU fondovima i načinu izrade EU projekata. Budući da su ruralna i potpomognuta područja RH najteže pogođena iseljavanjem mladih što dovodi do depopulacije tih krajeva, njihovog nestanka i neravnomjernog razvitka u RH, projekt će omogućiti i stjecanje znanja o OPG-ima. Kroz dodatno neformalno obrazovanje i osposobljavanje mladi će dobiti vještine i znanja koja su potrebna za lakše snalaženje na tržištu rada, potaknut će ih se na upotrebu novih i kreativnih rješenja u pronalasku (samo)zaposlenja. Zapošljavanje i obrazovanje mladih ključno je za održivi društveni i razvoj te stvaranje pozitivnih demografskih trendova.
Trenutno je u sklopu projekta pokrenut online trening ‘Znanje i imanje’ koji je za prijave otvoren putem ove poveznice: https://cutt.ly/8y1htvz .
Ostale aktivnosti projekta uključuju studijski posjet OPG-u na području Općine Krnjak i edukaciju o upravljanju gospodarstvom te organiziranje tribine o mogućnostima zapošljavanja mladih u Hrvatskoj.
Projekt ‘Znanje i imanje’ financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Adresa :

OPĆINA KRNJAK
Krnjak 5,

47 242 Krnjak

OIB: 71767746351

Kontakt :

Email: opcina@krnjak.hr
Tel.: 047/727-002
Fax: 047/727-001

OIB: 71767746351

IBAN broj:
HR 26 2402006 1821600002

Trenutno vrijeme:
Krnjak, Croatia, HR
11:21 pm, January 25, 2022
-6°C
clear sky
Wind: 2 Km/h
Pressure: 1033 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:25 am
Sunset: 4:53 pm