Smotra folklora povodom 135. godina Općine Krnjak

Nakon završetka svečane sjednice općinskog Vijeća i prigodnog posluženja, pristupilo se u 16.30 sati ( s pola sata zakašnjenja zbog prolazne kiše) otvorenju prigodne Smotre Folklora u povodu 135. godina općine Krnjak, a koju je organizirao krnjački Pododbor SKD “Prosvjete”.

Program je vodila gđica Nikolina Bunčić, a započeo je dovozom do bine na tradicionalnoj kordunaškoj konjskoj zaprezi muzičara iz folklorne sekcije Pododbora i “zdravičara” Perice Matijevića koji je svojom kordunaškom zdravicom pozdravio okupljene i otvorio Smotru.

Na Smotri su se osim domaćina iz pododbora Krnjak, plesnim i vokalnim umijećima mnogobrojnoj publici predstavili i gosti iz: HKUD-a “Sveti Ante-Herceg Bosna iz Tušilovića, KUD-a “Tono Hrovat” iz Velike Kladuše, Pododbori “Prosvjete” iz Zagreba, Viškova i Voćina, te dramska i plesna sekcija OŠ Krnjak.

Svoj obol ovom događaju dali su i vatrogasci iz lokalnog DVD-a “Debela Kosa” koji su osim dežurstva uz auto-cisternu s vodom za osvježenje okupljenih, obezbeđivali i svu ostalu tehničku podršku ovom događaju, dosada rijetko viđenom pred krnjačkom publikom.

Veselo druženje okupljenih potrajalo je do duboko u noć uz solisticu Nenu i Bojan band.

admin