Svečano proslavljen 135. rođendan Općine Krnjak i Dan državnosti

Dana 25. 06. (subota) svečano je proslavljen Dan općine Krnjak i Dan državnosti Republike Hrvatske.

Program same Proslave započeo je još 18.06. tradicionalnom biciklijadom “Od Korane do Skradske Gore”, a nastavljen je na sam Dan Općine u školskoj sportskoj dvorani gdje je nakon intoniranja himni, Predsjednica općinskog Vijeća gđa Đurđa Đurić otvorila svečanu sjednicu i pozdravila brojne goste i uzvanike, među kojima su bili; saborski zastupnik u Saboru RH g. Mile Horvat, konzul RS u Zagrebu g. Nenad Maričić, dožupani g. Đorđe Ćurčić i g. Bogdan Rkman, načelnik općine Dvor g. Nikola Arbutina, paroh o. Predrag Sušić, ravnateljica OŠ gđa Željka Stojković, vijećnici općinskog Vijeća, predstavnici mjesnih Odbora, udruženja i privrednih subjekata s područja Općine.

Nakon obraćanja Načelnika Općine g. Dejana Mihajlovića i dijela prisutnih gostiju, pristupilo se uručivanju općinskih priznanja.

Tako su godišnje priznanje za doprinos razvoju sporta i fizičke kulture dobili aktivni i uspješni sportisti i članovi takwando kluba Karlovac; Dalia, Đorđe i Goran Bunčić – učenici OŠ u Krnjaku, za razvoj i uspješan rad i stvaralaštvo na području likovne kulture i umjetnosti Siniša Matijević, također učenik OŠ u Krnjaku. Godišnja priznanja za privredni doprinos i razvoj poljoprivrede dobili su g. Željko Jakša, OPG Matija Vugdragović i Pero Perija, poznati uzgajač bamije, dok je priznanje za životno djelo dobio poznati inovator, dobitnik više međunarodnih priznanja na polju inovacija i općinski vijećnik g. Petar Kunić.

Nakon završetka svečane sjednice i ručka za sve okupljene, program je dalje nastavljen na obližnjem školskom igralištu Smotrom folklora.

admin