ZaŽeli Krnjak

O PROJEKTU

Naziv Projekta: „ZaŽeli Krnjak“

UP.02.1.1.05.0205

Nositelj Projekta: Općina Krnjak

Partneri na Projektu:

– Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac
– Centar za socijalnu skrb Karlovac
– Karlovačka Županija

Upravljačko tijelo:

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

Posredničko tijelo razine 2:

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije

Ukupna vrijednost projekta:

2.671.761,72 kuna bespovratnih sredstava

Općina Krnjak provodi Projekt „ZaŽeli Krnjak“ koji je u skladu s Europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica Europske unije s naglaskom na promicanju socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.

Za provedbu Projekta uposleni su voditelj projekta i administrator projekta, te 13 žena sa područja Općine Krnjak u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje skrbe za minimalno 52 krajnja korisnika ( osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju).
Za svih 13 uposlenih žena omogućit će se certificirana edukacija prema vlastitim interesima i procijenjenim potrebama kako bi im se po isteku projekta olakšao pristup tržištu rada i pronalazak novog zaposlenja što će pridonijeti ublažavanju posljedica siromaštva i socijalne isključenosti.

  • Ukupna vrijednost projekta : 2.671.761,72 kn 100% 100%

Ciljana skupina:

Svih 13 žena su s najviše srednjoškolskim obrazovanjem koje su bile prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a.

Projektne aktivnosti:

Zapošljavanjem 13 žena pripadnica ranjivih skupina u periodu do 24 mjeseca će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im usluge u održavanju čistoće stambenog prostora i osobne higijene, pomoć pripreme obroka u kućanstvu korisnika, dostava namirnica i lijekova te pružanja podrške krajnjim korisnicima kroz razgovor i druženje.
Svaka zaposlena žena pružati će potporu i podršku za najmanje 4 korisnika.

Krajnji korisnici :

Krajnji korisnici su osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju kojem je potrebna pomoć u kućanstvu, a kojima nije ista usluga već osigurana iz sredstava Državnog proračuna ili drugog javnog izvora.
U identifikaciji krajnjih korisnika sudjeluje Centar za socijalnu skrb.

Krajnji korisnici će dobivati tijekom trajanja projektnih aktivnosti pakete kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.
Iz projektnih aktivnosti krajnji korisnik može istupiti iz bilo kojeg razloga te time ne podliježe nikakvim sankcijama niti će biti terećen na bilo koji način. Slobodno mjesto popunit će se korisnikom koji ispunjava uvijete.

Planirano trajanje projekta je od 22.02.2019 do 21.08.2021 tj. od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava unutar kojeg je planirano da žene iz ciljane skupine budu zaposlene na određeno vrijeme od 24 mjeseca, dok je preostalo vrijeme predviđeno za obavljanje administrativnih i tehničkih aktivnosti za uspješno provođenje projekta.

Voditeljica projekta:

Desanka Todorić

[email protected]
047/727-124

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZaŽeli Krnjak“

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZaŽeli Krnjak“

            Općina Krnjak, Projekt „Zaželi Krnjak“, održala je 29.06.2021. g. završnu konferenciju za medije u vijećnici Općine Krnjak.  Na konferenciji su bili nazočni načelnik Općine Krnjak, zamjenik načelnika Općine Krnjak, zaposlenici Općine, dožupan Karlovačke...

read more
Na terenu sa ZaŽeli Krnjak

Na terenu sa ZaŽeli Krnjak

            Trinaest uposlenih gerontodomaćica  na projektu „ZaŽeli Krnjak“ posredstvom voditelja i administratora svakodnevno na terenu i izvršavaju projektne aktivnosti uz pridržavanje mjera opreza. Adresa : OPĆINA KRNJAKKrnjak 5, 47 242 Krnjak OIB: 71767746351...

read more
Podjela higijenskih potrepština

Podjela higijenskih potrepština

            Redovita dostava kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština  krajnjim korisnicima u njihove domove, kako je i  predviđeno projektom „ZaŽeli Krnjak“. Adresa : OPĆINA KRNJAKKrnjak 5, 47 242 Krnjak OIB: 71767746351 Kontakt : Email: [email protected].:...

read more
Radni sastanak

Radni sastanak

            Voditelj i administrator projekta „ZaŽeli“ Krnjak i dalje provode pojedinačne radne sastanke sa gerontodomaćicama uz pridržavanje mjera opreza  kako bi se očuvalo zdravlje zaposlenih na projektu a također i krajnjih korisnika. Sagledava se stanje i potrebe...

read more
Edukacija – vozač B kat.

Edukacija – vozač B kat.

            U tijeku je završetak praktičnog dijela obuke za vozača B kategorije organiziranog kroz provedbu projekta „ZaŽeli“ Krnjak za tri uposlene djelatnice. Adresa : OPĆINA KRNJAKKrnjak 5, 47 242 Krnjak OIB: 71767746351 Kontakt : Email: [email protected].:...

read more

Adresa :

OPĆINA KRNJAK
Krnjak 5,

47 242 Krnjak

OIB: 71767746351

Kontakt :

Email: [email protected]
Tel.: 047/727-002
Fax: 047/727-001

OIB: 71767746351

IBAN broj:
HR 26 2402006 1821600002

Shares
Share This
Skip to content